Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Όποιος τρώει με τον Διάολο, καλύτερα να'χει μακρύ κουτάλι.


Έπεσε ξύλο πάλι λέει. Δέκα πολίτες τραυματίες.
Δεν γνωρίζω αν χάθηκαν αγέννητα παιδιά, όπως κάτι μήνες πριν.
Τι, δεν το ξέρατε;

Σωστά: κι αν τυπώθηκε κάπου, τυπώθηκε με πολύ μικρά γράμματα. Στο internet βέβαια κυκλοφόρησε. Να σας πω την αλήθεια, δε χαίρομαι καθόλου γι αυτό. Το χειρότερο έγκλημα της ελληνικής δημοσιογραφίας, είναι ότι με την αυτοκτονική απαξίωση της οδήγησε στην ηρωοποίηση των ανώνυμων λιβελογράφων των εκβιαστικών blogs, μέσω της οποίας θεοποιήθηκε ο καφενόβιος λόγος, η αμάθεια και κάθε μορφής χυδαιότητα. Ποτέ, ποτέ μου δεν θα δεχτώ το επιχείρημα αυτών που δηλώνουν πως η ανωνυμία "βοηθά την προστασία ατόμων με ιδιαίτερη οικογενειακή και επαγγελματική θέση".

Δεν γίνεται να διαθέτει ούμπαλα η γνώμη σου και όχι εσύ που την εκφράζεις.

Ξέφυγα όμως. Επιστρέφω στο θέμα.

50.000 άνθρωποι ενωμένοι όλοι μαζί απέναντι σε ένα κράτος που κόντρα σε αποφάσεις δικαστηρίων στέλνει μπουλντόζες να κάνουν έργα... νύχτα. Ελπίζω να τους βρει ενωμένους και η επόμενη μέρα. Λένε πως προετοιμάζεται το ψήφισμα ενός νέου νόμου, που θα καταργήσει την συγκεκριμένη απόφαση (όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια χώρα, τόσο περισσότεροι και οι νόμοι), όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα έχει αποφανθεί υπέρ της Κερατέας. Οι κάτοικοι προσπαθούν να κουβεντιάσουν με τους κυβερνώντες. Αυτοί στέλνουν ματ που φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, χτυπώντας 70χρονους (αληθινό και εξακριβωμένο και φυσικά αδημοσίευτο). Μαζί με ελικόπτερα (!) και άλλες "δυνάμεις καταστολής". Νύχτα. Σαν τους κλέφτες.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής εξέδωσε το εξής έκτακτο δελτίο τύπου:

"Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…
Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας."

Αν διαφωνείτε, ακούστε λίγο αυτό εδώ.
Αν ακόμα διαφωνείτε, έχετε πρόβλημα.
Ή έχετε πολλά προβλήματα λυμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτά, λέει, σας άρεσαν:

Ετικέτες